På gång inom Arcum

Arktiskt centrum vid Umeå universitet är den samlande kraften för arktisk forskning i Sverige samt en aktiv part i internationell forskning och debatt inom fältet. Detta innebär bland annat att Arcum ska fungera som en mötesplats för forskare, lärare och studenter med koppling till det arktiska samt arrangera seminarier och konferenser inom ämnet. Dessutom innebär uppdraget att ha en nära samverkan med motsvarande internationella aktörer.

Så kan en livskraftig renskötsel i Fennoskandien förverkligas

2017-09-12
Kombinerade effekter av klimatförändringar och resursutvinning kräver anpassningsbara strategier för att skapa och upprätthålla en livskraftig renskötsel i Norra Fennoskandien. För att forma sådana strategier behövs det gemensamma åtgärder mellan renskötare, andra markanvändare, myndigheter och poli...

SR Studio Ett: Kaffe förlänger livet

2017-07-13
Studiosamtal med Lena-Maria Nilsson, Umeå universitet, som forskat om kaffets hälsoeffekter med anledning av forskningsstudier som visar att kaffe förlänger livet. Intervjun börjar 1.26,50 in i programmet onsdag 12 juli. Scrolla ned i högerspalten till 12 juli, eftermiddagen.

Arktisk stafettpinne överlämnad vid uppmärksammad ICASS IX i Umeå

2017-06-14
Den internationella arktiska konferensen ICASS IX samlade 800 deltagare från alla världens hörn till Umeå 8-12 juni. Nu lämnar Umeå universitet över värdskapet till Iowa och Archangelsk.

Sidansvarig: Gabriella Nordin

Arktiskt centrum vid Umeå universitet (Arcum)
Umeå universitet

Norra Beteendevetarhuset, Humanioragränd 5, plan 3