På gång inom Arcum

Arktiskt centrum vid Umeå universitet är den samlande kraften för arktisk forskning i Sverige samt en aktiv part i internationell forskning och debatt inom fältet. Detta innebär bland annat att Arcum ska fungera som en mötesplats för forskare, lärare och studenter med koppling till det arktiska samt arrangera seminarier och konferenser inom ämnet. Dessutom innebär uppdraget att ha en nära samverkan med motsvarande internationella aktörer.

Arktisk stafettpinne överlämnad vid uppmärksammad ICASS IX i Umeå

2017-06-14
Den internationella arktiska konferensen ICASS IX samlade 800 deltagare från alla världens hörn till Umeå 8-12 juni. Nu lämnar Umeå universitet över värdskapet till Iowa och Archangelsk.

Arktiskt hederspris till Alaska och Grönland

2017-06-11
Ann Fienup-Riordan från Alaska och Carl Christian Olsen Puju från Grönland vinner det arktiska hederspriset 2017. Priset delas ut vart tredje år.

Ryskamerikanskt nytt ledarskap i Arktis

2017-06-11
Ryskamerikanske Andrej Petrov tar över som ordförande för den internationella arktiska forskningsorganisationen IASSA. Det blir universitetet i Archangelsk, Ryssland, som står värd för nästa arktiska forskningskonferens år 2020.

Sidansvarig: Gabriella Nordin

Arktiskt centrum vid Umeå universitet (Arcum)
Umeå universitet

Norra Beteendevetarhuset, Humanioragränd 5, plan 3